REGNE UNIT
Especials 03/07/2012

Cameron planteja tancar les fronteres als grecs i a d'altres europeus si es trenca l'Eurozona

El primer ministre britànic assegura que té plans de contingència i que farà "el que hagi de fer" per protegir el Regne Unit si la situació empitjora

Efe
1 min

LondresEl primer ministre britànic, David Cameron, ha dit aquest dimarts que els seu govern estudiaria una possible restricció de l'entrada d'immigrants de països en crisi com Grècia en cas de "tensions extraordinàries" per una ruptura de la zona euro.

Cameron ha afegit que, tot i que espera que això no passi, l'executiu britànic té plans de contingència i farà "el que hagi de fer" per protegir el Regne Unit si la situació empitjora.

"Crec que la posició legal és que, si hi ha tensions extraordinàries, serà possible prendre mesures per restringir els fluxos migratoris, però òbviament esperem que això no passi", ha indicat el 'premier' en ser preguntat pel risc que el Regne Unit es converteixi en un refugi per a immigrants de països que surtin de l'euro.

"Estaria disposat a fer tot el que sigui necessari per garantir la seguretat del nostre país, perquè el nostre sistema bancari segueixi sent fort i per mantenir la nostra economia robusta", ha apuntat el líder conservador.

stats