Especials 01/09/2012

Forcadell, sobre la marxa de l'11-S: "Aquí ningú parla de pacte fiscal, és una manifestació independentista"

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana afirma que el lema de la marxa, 'Catalunya, nou estat d'Europa', és "clar"

2 min
Forcadell, Colom i Oliveres en l'acte de l'ANC al monestir de Poblet.

Vimbodí i PobletLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha insistit aquest dissabte que l'únic missatge de la manifestació de l'Onze de Setembre és la reivindicació de la independència de Catalunya. Forcadell ha recordat que el lema de la marxa, 'Catalunya, nou estat d'Europa', és "clar" i ha dit que "qui vingui s'hi sumarà com a independentista i no com a res més". La presidenta de l'ANC ha assistit a Poblet a l'acte de cloenda de la caminada que s'ha fet entre Montblanc i el monestir amb l'objectiu de rememorar la Marxa de la Llibertat celebrada l'any 1976. Més d'un miler de persones han recorregut a peu els deu quilòmetres que separen tots dos indrets en defensa d'un estat propi. Forcadell ha insistit que la de l'Onze de Setembre serà una manifestació independentista, tot i que està oberta a tot el poble per demanar al Govern que iniciï la secessió d'Espanya. "Aquí ningú no parla de pacte fiscal, és una manifestació independentista, i qui vingui serà comptat com a independentista", ha asseverat.

Quan només falten deu dies per a la manifestació, Forcadell augura que serà "la més important", sense voler entrar a fer cap tipus de comparació. "El poble català n'està fart, hi ha d'haver un canvi radical en la política catalana", ha afirmat, a la vegada que ha assegurat que Catalunya ja té suficient majoria social com per iniciar el procés de la independència, "especialment si treballem junts el Govern, el poble i les institucions".

Sobre la caminada que s'ha fet aquest dissabte a la Conca de Barberà, Forcadell ha valorat que es tracta de "la restitució d'una justícia històrica". La presidenta de l'ANC ha reconegut que aquest acte s'hauria d'haver fet "fa molts anys" però ha celebrat que ara també ha sigut "un bon moment" perquè simbolitza que "s'ha acabat l'etapa autonòmica i comença l'etapa nacional".

stats