EUSKADI BUSCA LA PAU
Especials 19/10/2011

Carter, Blair i el senador Mitchell s'adhereixen a la conferència per la pau al País Basc

L'expresident dels Estats Units, l'exprimer ministre britànic i el senador americà demanen a ETA que plegui i als governs espanyol i francès que s'asseguin a negociar

Ara
1 min

BarcelonaLes conclusions de la conferència internacional de pau del País Basc celebrada dilluns a Sant Sebastià han rebut avui el suport de tres noves personalitats de l'àmbit internacional que han avalat les conclusions de la jornada que va presidir l'exsecretari general de les Nacions Unides Kofi Annan. Segons informa la plataforma pacifista Lokarri , es tracta de l'expresident dels Estats Units Jimmy Carter, l'exprimer ministre britànic Tony Blair i el senador nordamericà George Mitchell -autor dels principis Mitchell per a la resolució del conflicte d'Irlanda del Nord.

En una comunicació datada a Atlanta aquest 19 d'octubre remesa a la plataforma pacifista Lokarri, Carter ha comnsiderat que "aquest esforç mereix el suport de la comunitat internacional". En canvi, la declaració de Blair va arribar de la veu d'un portaveu seu el dilluns 17. Segons Lokarri, un portaveu de l'oficina de Blair va trametre el seu "ferm suport" a la declaració de la conferència del dilluns que "demana a ETA que posi fi a la lluita armada de forma definitiva" i que les forces polítiques aprofitin l'oportunitat per acabar amb "l'últim conflicte armat d'Europa".

Mitchell va declarar el seu "ple suport" a la declaració de dilluns que demana tant la fi d'ETA com que Madrid i París s'asseguin a negociar. "És important que es prenguin totes les mesures possibles perquè es produeixi l'últim enfrontament armat a Europa", assevera Mitchell, que assegura que s'uneix a "la petició dirigida a ETA perquè declari públicament la fi de tota activitat armada i perquè busqui converses amb els governs d'Espanya i França per abordar les conseqüències del conflicte". "Hi ha una oportunitat per a una pau duradora i tots els interessats haurien d'aprofitar l'oportunitat", conclou.

stats