AGRESSIONS A ESTUDIANTS
Especials 19/04/2012

CiU impedeix que el Parlament rebutgi les càrregues policials contra els estudiants de l'IES Lluís Vives

La federació ha justificat el vot contrari a una resolució d'ICV defensant que qui havia de pronunciar-se sobre els fets eren les cambres espanyola i valenciana

Ara
1 min
Els estudiants van recórrer València per protestar contra les retallades en educació.

BarcelonaEl Parlament català no rebutjarà les càrregues de la policia contra els estudiants de l'IES Lluís Vives de València de mitjans de febrer ni se solidaritzarà amb els agredits, ja que CiU i PP hi han votat en contra aquesta tarda en la comissió d'Interior de la cambra, segons ha denunciat ICV-EUiA, grup que impulsava la resolució. El PP, com era de preveure ha desqualificat la proposta mentre que CiU ha evitat donar-li suport justificant que qui havia de pronunciar-s'hi eren les corts espanyoles i les valencianes, segons critica l'ecosocialista Jaume Bosch. Tot i això, Artur Mas va opinar llavors que la policia s'havia "passat de frenada". El diputat d'ICV, a més, ha denunciat que "si el Parlament adopta amb freqüència resolucions sobre fets que tenen lloc molt lluny de Catalunya, amb molta més raó està facultat per expressar la seva solidaritat amb el País Valencià, amb qui ens uneixen vincles històrics, culturals i lingüístics".

El text de la resolució tenia tres punts: el primer, mostrava el rebuig a l'actuació policial; el segon, manifestava la solidaritat amb les persones que van sofrir càrregues i detencions; i el tercer, instava el govern català a fer gestions davant l'executiu espanyol per depurar les responsabilitats polítiques i dels càrrecs públics de l'Estat que estaven darrere d'aquelles actuacions. La proposta ha rebut el suport ple d'ERC mentre que el PSC ha votat els dos primers punts i s'ha abstingut en el tercer.

stats