REVOLTES AL MÓN ÀRAB
Especials 06/03/2011

Clima de guerra civil a Líbia

Les tropes lleials a Gaddafi han massacrat Zawiyah per intentar impedir que els rebels consolidin aquesta plaça i arribin a Trípoli, que és a 50 quilòmetres. Els rebels també avancen cap a Sirte, ciutat natal del coronel

Agències
1 min
Ciutadans libis al costat d'un tanc abandonat per desertors a Zawiyah

ZawiyahLes forces lleials a Gaddafi estan lluitant amb totes les seves forces per aturar l'avenç dels rebels, ja armats amb canons, cap a Trípoli. Amb aquest objectiu, Zawiyah, que havia estat presa pels opositors aquest dissabte al matí, ha estat atacada amb armes pesants pels defensors de Gaddafi, que es veuen perduts si els rebels consoliden aquesta plaça, a tan sols 50 quilòmetres de la capital, on el coronel s'ha atrinxerat.

Tot i que no hi ha dades contrastades, diverses fonts apunten que aquest dissabte a la tarda i al vespre hi ha hagut una massacre a Zawiyah, i el clima és d'autèntica guerra civil. Els dos bàndols estan fortament armats i no tenen cap intenció de rendir-se.

L'oposició, malgrat aquesta resistència de les tropes de Gaddafi, avança cap a l'Oest, i s'ha organitzat en un front polític que es reivindica com a " únic representant" del país.

Els opositors també s'acosten a Sirte, la població natal de Gaddafi i amb una gran importància simbòlica. Aquest punt serà una altra de les claus de l'enfrontament entre el coronel i els ciutadans organitzats per combatre'l.

stats