Especials 18/12/2011

Comencen les primeres activitats populars de suport a 'La Marató'

Una batucada a Barcelona i una marató a Girona, entre els actes que recullen fons. Els primers testimonis passen pel plató

Albert Castellví
2 min

BarcelonaLa Marató d'avui tindrà una especial presència als carrers de pobles i ciutats de Catalunya. S'han organitzat més activitats que mai, més de 1.600, i el programa connectarà amb algunes de les més destacdes durant tot el dia.

Entre les primeres que s'han pogut veure hi ha la batucada que fins a les 14.00 organitza al Portal de l'Àngel de Barcelona l'escola Markatú Batucada de Sitges o la marató que es correrà pels carrers de Girona durant el matí, i en la qual pot participar tothom qui ho vulgui, fins i tot si només està disposada a correr una part dels 42,195 quilòmetres.

Mentrestant, ja han passat pel plató 1 de TV3 diversos testimonis, com un metge que es va convertir en pacient quan va haver de rebre un trasplantament, o la Maria Antònia, que el 1999 –quan La Marató ja es va dedicar als trasplantaments– havia participat al programa per exposar el seu cas com a persona trasplantada de cor. Més de deu anys després és capaç de fer una vida pràcticament normal, però continua medicant-se diàriament. Segons ha dit, té sospites que el cor que li va salvar la vida podria ser el de Miguel Ángel Blanco, el regidor del PP assassinat per ETA, ja que la seva mort va coincidir en el temps amb el trasplantament que li van fer.

També ha explicat el seu cas l'exfutbolista Jordi Cruyff, que va ser trasplantat de menisc. Segons ha dit, els problemes que tenia al genoll li provocaven un fort dolor que, amb 32 anys, li impedien pujar escales, i corria el risc d'haver de moure's en cadira de rodes.

D'altra banda, han començat també les actuacions en directe als estudis de TV3. Els primers a fer la seva exhibició han estat els Brodas Bros i el seu hip-hop, i posteriorment Suabe ha interpretat el tema Promeses acompanyada de l'Always Drinking Marching Band, que posarà la banda sonora de La Marató durant tot el dia.

stats