TUNÍSIA
Especials 18/04/2011

La Comissió Europea considera que França té dret a bloquejar el trànsit de trens amb Itàlia

Brussel·les opina que l'acord de Schengen dóna dret a França a tancar temporalment "per raons d'ordre públic" la frontera amb Itàlia. La CE assegura que l'Europa sense fronteres no està en perill

Efe
1 min

Brussel·lesLa comissària europea d'Interior, Cecilia Malmstrom, ha afirmat que l'acord de Schengen dóna dret a França a bloquejar temporalment "per raons d'ordre públic" el trànsit de trens procedents d'Itàlia i ha assegurat que l'Europa sense fronteres no està en perill.

La responsable d'Interior de la Comissió Europea ha confirmat durant una roda de premsa que les autoritats franceses han enviat avui a l'executiu de la Unió Europea una carta que explica la decisió el passat cap de setmana de suspendre temporalment el trànsit de trens que arribaven des d'Itàlia, per por a una allau d'immigrants que fugen dels conflictes al nord d'Àfrica.

"Ens expliquen que es va decidir per raons d'ordre públic, que va ser una interrupció temporal única i que ara el trànsit funciona amb normalitat. (…) Sembla que això no afecta el Reglament de Control de Fronteres de Schengen i que tenen dreta a fer-ho", ha indicat la comissària.

Malmstrom ha instat a França i Itàlia a resoldre la disputa que els enfronta des de la decisió de Roma de concedir més de 20.000 permisos de residència temporal a immigrants arribats de Tunísia.

stats