Especials 11/06/2012

Compromís demana que els diners del rescat vagin destinats a les persones

Enric Morera reclama una auditoria del deute públic valencià i de les entitats que han treballat amb la Generalitat en la presentació de la campanya 'Rescatem persones'

Acn
1 min
Morera presenta la campanya 'Rescatem persones'

ValènciaEl portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha aprofitat la presentació de la campanya 'Rescatem persones' per destacar "el ridícul" protagonitzat per Mariano Rajoy per la seva manera d'afrontar el rescat financer que ha patit Espanya. Morera ha explicat que la iniciativa engegada pel seu grup parlamentari persegueix que la injecció econòmica estigui destinada a les persones i no als bancs.

La web de la campanya critica els diners que el govern espanyol ha injectat als bancs durant la crisi i ho compara amb les accions que amb eixos diners es podrien haver dut a terme per ajudar les famílies espanyoles. Tanmateix, reclama una auditoria del deute públic valencià i de les entitats que han treballat amb el govern valencià. La campanya assenyala els responsables de la crisi i reclama informació sobre l'import que han cobrat els consellers de la CAM i Bancaixa des del 1995.

Enric Morera ha afegit que una de les propostes de 'Rescatem persones' és que els ajuntaments valencians puguin gestionar el parc d'habitatges d'entitats com Bankia i que es puguin posar a disposició de les persones en risc d'exclusió social.

Igualment, ha desmentit les declaracions del conseller valencià d'Economia, Máximo Buch, en les quals assegurava que estaven arribant diners a les famílies i a les empreses. "És una fal·làcia, s'estan dedicant diners públics a sanejar un forat que ens han deixat uns incompetents", ha lamentat.

stats