Especials 27/03/2012

Campanya de Compromís perquè cada valencià reclami els diners "saquejats" a Emarsa

La coalició presenta una web que facilita als ciutadans la documentació per reclamar a l'Ajuntament que se'ls retornin els diners desviats de la depuradora

Salvador Almenar
1 min

ValènciaLa coalició Compromís ha presentat aquest dimarts al matí una iniciativa perquè els contribuents puguin sol·licitar el reintegrament dels diners pagats en les factures per al sanejament de l'aigua i que presumptament es van gastar els dirigents de l'empresa pública Emarsa en activitats que no tenien res a veure amb el funcionament de la depuradora.

El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, i altres responsables de la coalició han presentat la pàgina web des de la qual els ciutadans de València i l'àrea metropolitana que pagaven el cànon de sanejament d'aigües podran formalitzar el seu recurs administratiu per sol·licitar la devolució dels diners.

Amb aquest escrit que cada ciutadà ha de presentar a l'Ajuntament de València es deixa constància que ha estat perjudicat pel desviament de fons que inicialment anaven destinats al manteniment de les depuradores. D'aquesta forma, en el cas que hi hagi sentència ferma condemnatòria contra els que es van beneficiar del saqueig d'Emarsa que els obligui a retornar els diners, els veïns podran obtenir el reintegrament dels diners pagats mitjançant el rebut de l'aigua.

Segons la coalició, el cas Emarsa –encara en fase d'instrucció en els jutjats– és un dels escàndols més greus de corrupció a Espanya, amb el saqueig de més de 25 milions d'euros de la depuradora d'aigües de València i la seva àrea metropolitana. Segons les investigacions judicials, els dirigents de l'empresa pública responsable de la depuradora haurien gastat aquests diners a pagar nits d'hotel a suposades traductores romaneses, viatges de luxe, iots, xalets, cotxes de luxe o operacions d'estètica.

stats