Especials 19/04/2011

El Congrés validarà mantenir la missió a Líbia

La ministra de Defensa, Carme Chacón, demanarà aquest dimarts una pròrroga al Congrés

Redacció
1 min
Rodriguez, PSOE

BarcelonaLa ministra de Defensa, Carme Chacón, compareixerà aquest dimarts al matí davant la comissió del Congrés per demanar l'autorització per prorrogar durant dos mesos la participació dels caces F-18 espanyols en la missió internacional d'exclusió aèria a Líbia. A la petició s'hi sumarà també la de participar en una missió humanitària si ho demana Nacions Unides.

Es preveu que es doni llum verda a la proposta, ja que el Congrés va autoritzar el 22 de març, amb el suport de tots els grups-excepte IU i BNG-, la participació espanyola en l'operació militar a Líbia. Chacón demanarà ampliar dos mesos més, fins al 22 de juny, la participació dels F-18 i l'avió per proveir en vol en el manteniment de la zona d'exclusió aèria líbia. El Consell de ministres ja va valorar divendres que la missió "ha de continuar" i Espanya "seguirà contribuint a aquest esforç". El vicepresident primer del Govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, va afirmar que si ho demana l'ONU "Espanya naturalment aniria".

El ministeri de Carme Chacón precisa que el fet de continuar la missió no implica augmentar el nombre d'efectius ni de mitjans militars de terra, tal com estableix la resolució 1.973 de Nacions Unides.

stats