Segueix el Correllengua!
Especials 02/07/2011

L'escriptor Ignasi Riera dóna el tret de sortida al Correllengua 2011

Recorda el vessant literari i personal del poeta Pere Quart en un acte a Sant Llorenç Savall

Redacció
1 min
Tret de sortida del Correllengua

BarcelonaEl Correllengua 2011 ha donat el tret de sortida aquest dissabte al matí a Sant Llorenç Savall, al Vallès Occidental, amb la interpretació de l'obra Allò que tal vegada s'esdevingué, de Joan Oliver (Pere Quart). El Correllengua d'enguany està dedicat justament a la figura del poeta català, en commemoració del 25è aniversari de la seva mort, per això s'ha triat la vila on l'autor passava temporades per fer-hi els primers actes. En aquest poble, al mas Marquet de les Roques, als peus del Montcau, on el poeta estiuejava i organitzava tertúlies literàries.

En l'acte que s'ha fet a la plaça Major, després d'unes paraules de benvinguda del regidor de cultura de l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall, ha intervingut l'escriptor Ignasi Riera, nebot de Joan Oliver, que ha glosat la figura del poeta. Riera ha recordat el vessant literari i també la personalitat més humana, social i patriòtica de l'autor.

Un dels moments més destacats de l'acte ha estat l'arribada simbòlica de la Flama de la Llengua, portada per nens i nenes del poble, que ha precedit a la lectura del Manifest del Correllengua d'enguany, redactat pel cantautor Cesk Freixas.

Han tancat els actes, Jaume Calatayud i Vicente Monera, que han interpretat l'espectacle poètico-musical Joan Oliver, l'home / Pere Quart, el poeta, i Pep Ribas, president de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), l'entitat que organitza el Correllengua.

Amb aquest acte comença a caminar el Correllengua 2011, que anirà visitant les comarques dels Països Catalans, i que s'acabarà el 5 de novembre a Perpinyà.

stats