Especials 10/08/2011

Descans a l'agost i 15 cites a punt per la tardor

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana valora molt positivament el Correllengua del juliol, i especialment la recuperació de la festa a la Seu d'Urgell. Alguns barris de Barcelona, poblacions com Olesa i Matadepera i viles on mai havia arribat, com ara Pallejà, es preparen per celebrar-lo

Redacció
2 min
Correllengua a Balaguer / CAL

BarcelonaDesprés dels actes de Sant Llorenç Savall (el Vallès Occidental), la Seu d'Urgell (l'Alt Urgell) i Esplugues de Llobregat (el Baix Llobregat), l'activitat del Correllengua 2011 baixa d'intensitat durant les pròximes setmanes, en bona part per les festes majors.

El balanç fins ara és força positiu, segons la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL), ja que, allà on s'han celebrat, els actes han rebut el suport de moltes associacions i persones, que veuen en aquesta iniciativa "una manera de celebrar la catalanitat sense complexos i amb un to festiu". A part de l'acte inaugural de Sant Llorenç Savall, els organitzadors destaquen els actes de la Seu d'Urgell, on fins ara havia estat difícil l'arrelament del Correllengua, i d'Esplugues de Llobregat, on s'ha celebrat per desè any consecutiu.

Per la tardor ja s'han confirmat més d'una quinzena d'actes del Correllengua al Principat, a part dels que s'organitzaran al País Valencià, amb Acció Cultural pel País Valencià (ACPV). Entre aquestes propostes, la CAL destaca l'arribada del Correllengua a poblacions on fins ara no hi era, com ara Pallejà (el Baix Llobregat), Altafulla (el Tarragonès) i Madremanya (el Gironès).

En altres casos, la festa es manté, com ara la vila de Gràcia (Barcelona), Sants, Hostafrancs i la Bordeta (Barcelona), Castellar del Vallès (Vallès Occidental), Olesa de Montserrat (el Baix Llobregat), el Palau d'Anglesola (el Pla d'Urgell), Matadepera (el Vallès Occidental) i Montoliu de Lleida (el Segrià), entre d'altres.

La CAL demana a les entitats o col·lectius que vulguin fer arribar el Correllengua a la seva vila o barri, que s'hi posin en contacte a través del seu web o a l'adreça electrònica (correllengua@cal.cat). La Coordinadora anuncia que donarà suport i ajuda a totes les iniciatives.

stats