eurocopa
Especials 21/06/2012

Cristiano Ronaldo posa fi al somni txec

Un gol del futbolista de Madeira elimina la República Txeca. Portugal passa de ronda i s'enfrontarà al guanyador de l'Espanya-França

Jordi Mestre
1 min
Pepe i Milan Baros lluiten per una pilota al partit entre Portugal i la República Txeca

BarcelonaPortugal ha superat la República Txeca en un partit que ha dominat durant àmplies fases. En el primer temps, els portuguesos han fet ús del seu enorme potencial físic per pressionar els txecs: l'objectiu no era enllaçar possessions llargues, sinó verticalitzar ràpidament. La gran superioritat de Pepe i Bruno Alves sobre els davanters rivals permetia als portuguesos avançar línies i defensar on més els convenia en cada ocasió, i els txecs no tenien més remei que refiar-se de la qualitat individual dels seus centrecampistes per superar la pressió. No obstant això, el perill ha sigut escàs: la millor ocasió del primer temps ha arribat després d'una gran maniobra de Cristiano Ronaldo dins l'àrea, culminada amb un xut al pal.

La segona meitat ha començat igual: el 7 portuguès ha xutat una falta directa i ha enviat la pilota al pal de la porteria de Cech. L'equip de Paulo Bento ha seguit dominant, però no ha concretat les seves ocasions fins que, a deu minuts del final, Cristiano Ronaldo ha rematat una gran centrada de Joao Moutinho. Michal Bílek, l'entrenador txec, ha volgut reaccionar canviant el migcampista Hübschman pel davanter Pekhart, però ja era massa tard. Amb la victòria, Portugal es converteix en el primer semifinalista i s'enfrontarà al guanyador del duel entre Espanya i França.

Fitxa del partit:

República Txeca: Cech; Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberski; Hübschmann (Pekhart, 85'), Plasil; Jiracek, Darida (Rezek, 60'), Pilar; i Baros.

Portugal: Rui Patrício; Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao; Meireles (Rolando, 88'), Veloso, Moutinho; Nani (Custodio, 84'), Hélder Postiga (Hugo Almeida, 39') i Cristiano Ronaldo.

Gols: 0-1 (79') Cristiano Ronaldo

Àrbitre: Howard Webb. T. G.: Nani (26'), Veloso (27')

stats