eurocopa
Especials 14/06/2012

Croàcia, segona prova per la flexible Itàlia de Prandelli

El combinat italià haurà de mostrar les seves credencials davant els croats, que lideren el seu grup després de vèncer a Irlanda

Jordi Mestre
2 min
De Rossi, Buffon i Di Natale, grans protagonistes del duel contra Espanya

BarcelonaLa selecció italiana s'enfrontarà a la croata a l'Estadi Municipal de Poznan en la segona jornada del Grup C (18:00, Cuatro). Els croats buscaran una victòria que els catapulti a la següent fase; els italians necessiten els tres punts per no despenjar-se de la lluita pel liderat del grup.

Antecedents

Croàcia i Itàlia s'han trobat en poques ocasions: l'Estat croat va assolir la independència de Iugoslàvia el juny de 1991, així que la seva experiència internacional és reduïda. Tot i així, en aquestes dues dècades amdbues seleccions han coincidit a la fase de grups del Mundial 2002 i a l'Eurocopa de 1996 amb resultats sorprenents: dues victòries croates i un empat. Itàlia no ha sigut mai capaç de guanyar Croàcia en competició oficial.

Itàlia

La feina de Cesare Prandelli al capdavant de la selecció italiana ha sigut modèlica fins al moment. L'ex tècnic de la Fiorentina ha sigut capaç de regenerar un equip envellit, amb una preocupant escassedat de talent diferencial, i concedir-li una idea de joc sense renunciar a la gran competitivitat que històricament ha caracteritzat l''azzurra'. La flexibilitat tàctica del combinat transalpí ha sigut una de les claus de la seva evolució recent: els italians poden passar fàcilment d'una línia de cinc defenses a una de quatre per incorporar un migcampista més. Contra Croàcia, és probable que Prandelli retorni al model que ha utilitzat durant la fase de classificació, amb dos puntes i rombe al mig del camp. També cap esperar que es decanti per la determinació de Di Natale davant de la indomable qualitat de Balotelli: el principal dubte és el rol que donarà a De Rossi.

Croàcia

Slaven Bilic té a les seves mans la selecció d'un país petit però exitós. En la seva curta història, Croàcia ha aconseguit classificar-se per la fase final de tres Mundials, arribant fins i tot a les semifinals a França'98: a l'Eurocopa, els croats han arribat a una fase de grups (2004) i a dos quarts de final (1996 i 2008). A l'edició del 2012, la generació liderada pel 'Cruyff dels Balcans', Luka Modric (Tottenham), voldrà emular els èxits del passat. La victòria davant Irlanda (1-3) en el primer partit del grup els ha posat en el bon camí: el dubte resideix en si Bilic seguirà prescindint de Kranjcar (Tottenham) i Eduardo (Shakhtar) davant els italians, com ha fet fins ara, o apostarà per l'experiència d'ambdós contra els transalpins.

Alineacions probables

ITA: Buffon; Maggio, Chiellini, Barzagli, Bonucci; De Rossi, Pirlo, Marchisio, Montolivo; Di Natale, Cassano.

CRO: Pletikosa; Strinic, Corluka, Schildenfeld, Srna; Vukojevic; Rakitic, Perisic, Modric; Mandzukic, Jelavic.

stats