Jocs Olímpics
Especials 06/08/2012

La selecció espanyola de bàsquet no esborra els dubtes i perd contra Brasil (82-88)

L'equip que entrena Sergio Scariolo no ha recuperat el crèdit i ha encaixat un parcial 16-31 en l'últim període, però evita enfrontar-se als Estats Units fins a una hipotètica final

àlex Gozalbo
1 min
Anderson Varejao i Pau Gasol

BarcelonaLa selecció espanyola de bàsquet no ha fugit d'especulacions, ha caigut contra Brasil (82-88) en el partit que tancava la primera fase dels Jocs Olímpics de Londres i jugarà aquest dimecres els quarts de final com a tercera de grup. Després de la derrota contra Rússia, l'equip que entrena Sergio Scariolo no ha recuperat el crèdit i ha encaixat un parcial 16-31 en l'últim període.

Algunes decisions, com que entre José Manuel Calderón i Rudy Fernández (dos titulars) juguessin menys de 30 minuts, generen dubtes, però també es ben cert que no és el mateix jugar amb l'exigència de necessitar guanyar que fer-ho sense cap pressió al darrera, amb la beneïda penitència d'evitar jugar contra el nou Dream Team fins a la final.

Si s'ha deixat guanyar per acabar tercera i evitar enfrontar-se als Estats Units fins a una hipotètica final, malament. Si no ha tingut recursos per superar el rival, pitjor.

Pau Gasol, que ha anotat 13 dels primers 18 punts del seu equip, ha acabat amb 25 punts, superant Epi com a màxim anotador de la història a uns Jocs Olímpics amb la samarreta de la selecció espanyola.

Espanya ha exhibit el seu joc interior (59 punts entre Pau Gasol, Marc Gasol i Serge Ibaka) en un partit en què ha prioritzat esforços en atac i, per moments, s'ha oblidat de la defensa.

Els enfrontaments dels quarts de final seran aquests:

Estats Units - Austràlia

Brasil - Argentina

Rússia - Lituània

França - Espanya

stats