Jocs Olímpics
Especials 10/08/2012

La selecció espanyola de bàsquet supera Rússia (67-59) i disputarà la seva tercera final olímpica

L'equip que lideren Pau Gasol i Joan Carles Navarro remunta 13 punts a la semifinal i disputarà la seva setena final internacional de l'última dècada

àlex Gozalbo
2 min
Pau Gasol, contra Rússia

BarcelonaLa selecció espanyola ha superat Rússia (67-59) i aquest diumenge disputarà la tercera final olímpica de la seva història. L'equip que lideren Pau Gasol (aquest divendres autor de 16 punts) i Joan Carles Navarro ha demostrat una gran fiabilitat en els moments clau dels campionats i disputarà la setena final de l'última dècada.

La selecció espanyola ha completat una primera part nefasta, en què tan sols ha estat capaç de sumar 20 punts en 20 minuts. Lent i obligat per la defensa russa a buscar el tir exterior, l'equip que entrena Sergio Scariolo ha anotat tan sols sis tirs de camp en els dos primers quarts. Els jugadors han patit per trobar els germans Gasol a prop de la cistella i aquests s'han allunyat del cercle rival per intentar rebre la pilota.

La màxima diferència de la selecció russa, que ha exhibit un ventall de recursos tàctics (defensa mixta, ajudes interiors, situacions de bloqueig directe entre pivots, etc.) ha estat de 13 punts. Sense jugadors capaços de generar punts en atac, la selecció espanyola ha arribat al descans perdent per 11 punts (20-31), una benedicció per a les seves baixes prestacions en els dos primers quarts.

El descans ha anat bé a la selecció espanyola, que ha millorat en defensa, ha començat a córrer i ha reduït la renda fins a empatar el partit a deu minuts del final (46-46). Anotadors com José Manuel Calderón, Joan Carles Navarro i Rudy Fernández han perdut la por de tirar i el joc ha guanyat en equilibri. Pau Gasol també ha trobat més espais per jugar. En set minuts del tercer quart la selecció espanyola ha anotat més punts que en els 20 primers.

Espanya ha aconseguit agafar el comandament del partit i ha obtingut una renda de deu punts (60-50) a cinc minuts del final. Rússia, desactivada per la defensa espanyola, ha començat a perdre pilotes i a tenir dubtes en atac. Quan l'equip de David Blatt, un conjunt molt tou mentalment, ha intentat remuntar, Marc Gasol ha mostrat la seva millor versió en atac. Al final, 67-59.

La selecció espanyola disputarà la final aquest diumenge (16 hores) contra els Estats Units, que s'ha desfet d'Argentina.

stats