Especials 11/09/2012

El PSOE rebutja "el model de Catalunya que pretenen els organitzadors de la manifestació"

Chacón diu que no hi assisteix perquè "no comparteix" el lema

Acn
2 min

MadridTan la diputada del PSC i exministra de Defensa, Carme Chacón, com la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, han expressat aquest dimarts el seu rebuig als objectius de la manifestació que recorrerà els carrers de Barcelona sota el lema "Catalunya, nou estat d'Europa". La que va ser cap de llista del PSC a les últimes eleccions generals ha explicat que no hi va perquè "no comparteix el lema", malgrat que sent "absolut respecte" pels que hi van. En una entrevista a RNE, Valenciano ha afirmat que els socialistes espanyols "no comparteixen el model de Catalunya que pretenen els organitzadors de la manifestació d'avui". Les manifestacions de Valenciano i de Chacón arriben després que el passat diumenge el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va aprofitar el Comitè Federal del PSOE per demanar als socialistes espanyols que combatin la deriva independentista de Catalunya mitjançant una aposta "valenta" per al federalisme.

Tot plegat en el marc d'una manifestació on assistiran diversos responsables dels socialistes catalans, com per exemple l'alcalde de Lleida, Ángel Ros. Pere Navarro va afirmat que ho fan per "no deixar els carrers només a mans dels que volen dividir" i va negar que la marxa fos únicament independentista.

Aquest dilluns el portaveu del PSC, Jauem Collboni, va apuntar que després de la manifestació la seva formació haurà d'escoltar, prendre nota i donar una resposta.

Després d'assistir a la reunió de grup que ha tingut lloc aquest dimarts al Congrés dels Diputats, Chacón ha afirmat que no assisteix a la marxa perquè no comparteix el lema, però ha expressat el seu respecte per aquells que hi van.

En una entrevista a RNE, Valenciano també ha afirmat que la seva formació "respecta" aquells que van a la manifestació però considera que la via no passa per la independència. Valenciano ha afirmat que el PSC "treballa per tendir ponts, no per trencar-los" i ha acusat el PP i el govern espanyol d'estar atiant un distanciament entre Catalunya i Espanya que "pot portar a una situació horrible".

stats