Especials 11/06/2012

El Parlament decideix si Mas s'ha d'explicar pel cas Palau i triple entrevista sobre el rescat a 'Singulars': el dia que ens espera

La mesa del Parlament discuteix si el President ha de comparèixer a la cambra per donar explicacions del cas Palau. A la nit, tres veus prestigioses de l'economia conversen sobre el rescat de la banca al programa 'Singulars'

Ara
2 min
Artur Mas amb Agustí Colomines, director de la Fundació CatDem, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl dia que ens espera en 7 previsions informatives. Aquest dimarts serà notícia:

1. Decisió sobre la compareixença de Mas pel cas Palau. La mesa del Parlament decidirà aquest dimarts si el President de la Generalitat, Artur Mas, ha de comparèixer al Parlament per donar explicacions del cas Palau, tal com ha demanat l'oposició d'esquerres. La trama del cas Palau afecta un suposat finançament irregular de CDC.

2. Amenaça de 'corralito' a Grècia. Els mercats hauran de respondre a l'amenaça de 'corralito' per part de la Unió Europea si Grècia abandona l'euro, segons avançava aquest dilluns l'agència Reuters.

3. Protestes a Moscou. Per aquest dimarts està prevista una gran manifestació a Moscou en contra de Vladímir Putin. Es preveuen disturbis i detencions, després que dilluns el Kremlin ordenés registrar els habitatges dels principals líders de l'oposició i els cités a declarar perquè no poguessin assistir a la mobilització. La protesta coincideix amb el dia en què Rússia celebra el 22è aniversari de la Unió Soviètica. Dia no laborable vol dir més assistents, però l'Ajuntament de Moscou n'ha restringit la participació a 50.000 persones.

4. Arrenca la selectivitat. Més de 30.000 estudiants començaran les proves de selectivitat. L'examen de llengua i literatura castellana donarà el tret de sortida a unes proves que s'allargaran fins dijous. Els estudiants s'examinaran sense saber encara quin serà el preu de la matrícula universitària que hauran de pagar l'any que ve.

5. Homenatge a Anna Lizaran. La Filmoteca de Catalunya retrà homenatge a l'actriu Anna Lizaran amb la projecció de cinc títols de la seva breu però intensa trajectòria cinematogràfica. A les 19 hores, Lizaran participarà en una taula rodona amb Ventura Pons, Sergi Belbel i Lluis Pasqual, i també es podrà veure el film 'Arsènic i puntes de coixí' (1995), l'única incursió de l'actriu darrere les càmeres.

6. Comença la final de Lliga de futbol sala. El Barça Alusport i ElPozo Múrcia obriran aquest dimarts (a les 21.30 hores) la final de la Lliga de futbol sala en el primer partit d'una sèrie prevista al millor de cinc enfrontaments. Per fer-se seu el títol, l'equip que entrena Marc Carmona haurà de guanyar almenys un partit al Palacio de los Deportes de Múrcia, on el conjunt blaugrana acumula 16 derrotes i un empat.

7. Triple entrevista econòmica 'singular'. Aquest dimarts estarem pendents de com l'economia ens afecta a través de la programació de TV3 i del Canal 33. El Programa 'Valor Afegit' intentarà explicar, en un programa titulat 'El Patiment per l'economia', les claus de tots els conceptes que tant s'han debatut aquest cap de setmana: prima de risc, forat dels bancs, futur de l'euro... A més, al programa 'Singulars', del Canal 33, hi haurà una triple entrevista que agruparà veus tan escoltades com la d'Ada Colau, Jonathan Tepper i Robert Tornabell –catedràtic de Banca i Finances internacionals i exdegà d'ESADE–. Tots tres conversaran amb Jaume Barberà del rescat a la banca espanyola que ha dut a terme la Unió Europea i de l'impacte que aquest pot tenir sobre l'Estat del benestar.

stats