Especials 12/09/2013

Democracia Nacional es vanta de l'assalt a la Delegació de la Generalitat a Madrid i penja el vídeo a la seva web

Ara
1 min
La web de Democracia Nacional

BarcelonaTot i la denúncia de la Generalitat i les sis detencions que ja ha fet la policia, el partit d'extrema dreta Democracia Nacional ha penjat aquest dijous a la seva web dos vídeos de l'assalt d'ahir contra l'acte de la Diada a la Delegació de la Generalitat a Madrid.

La web està encapçalada per una il·lustració on es veuen les caricatures de Ruiz-Gallardón, Mas, Rajoy, el rei, Rubalcaba, Junqueras i Urdangarin sota el títol: "Lo que han hecho con España es pa fusilarlos".

Sota aquesta imatge, a la portada del lloc web del partit ultra es poden veure dos vídeos de YouTube amb les imatges de l'agressió.

Una quinzena d'ultres

Els fets van passar aquest dimecres a la tarda quan el delegat de la Generalitat es disposava a pujar a la tribuna per fer el seu discurs institucional amb motiu de la Diada. Una quinzena d'ultres van entrar al Centre Cultural Blanquerna i van baixar les escales cridant. 

Tan bon punt van entrar a la sala on hi havia una cinquantena de persones, entre les quals diversos diputats d'Unió i PSC, van tirar a terra el mobiliari, inclosa la bandera catalana, i van mostrar ensenyes nazis i espanyoles.

Tots els arrestats pertanyen a formacions de caire espanyolista i feixista, entre les quals Democracia Nacional.

Tot plegat va acabar amb cinc ferits lleus, entre els quals hi ha una nena de quatre anys, per l'efecte del gas que van llançar dins del local i també per contusions. Les detencions s'han fet després que la policia espanyola hagi estudiat les imatges dels fets.

stats