Especials 21/02/2013

Desenes de morts en una explosió a prop de la seu del partit d'Al-Assad a Damasc i l'ambaixada russa

La majoria de víctimes són vianants, conductors i estudiants, segons el règim. L'Exèrcit Sirià Lliure es desvincula de l'atemptat

Agències
1 min

DamascUn atemptat amb cotxe bomba ha matat almenys 35 persones i n'ha ferit més de 200 al centre de Damasc, segons ha informat aquest dijous la televisió oficial siriana. L'agència del règim, Sana, ha dit que la majoria de les víctimes eren "vianants, estudiants i conductors". Els activistes de l'oposició augmenten la xifra a 40 morts i asseguren que entre les víctimes hi ha molts civils però també membres de les forces de seguretat.

El lloc de l'explosió és molt proper a la seu del partit Baas, la formació del president Baixar al-Assad, i de l'ambaixada russa, que s'ha vist afectada per l'ona explosiva. Moscou ha informat, però, que no s'ha vist cap treballador afectat. L'agència Sana informa també que s'ha detingut un presumpte "terrorista suïcida" a la zona que conduïa un cotxe carregat d'explosius.

L'Exèrcit Sirià Lliure ha negat qualsevol responsabilitat en l'explosió i ha acusat el règim. Aquest dijous també hi ha hagut altres atacs a la capital. Segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans, han explotat dos cotxes bomba a prop de centres de seguretat al nord-est del districte de Barzeh. No hi ha informe de morts.

stats