Especials 11/07/2012

Deserta l'ambaixador sirià a l'Iraq en protesta per la repressió

Aquesta és la primera deserció d'un diplomàtic d'alt nivell, i podria no ser l'última, segons anuncien fonts de l'oposició

Agències
1 min
L'ambaixador dimissionari, Nawaf al-Fares. Reuters

BeirutNawaf al-Fares, ambaixador de Síria a Bagdad des de fa 30 anys, ha desertat aquest dimecres en protesta per la repressió del règim de Baixar al-Assad, segons ha informat l'oposició siriana.

Al-Fares, nascut a Deir al Zor, una zona molt afectada pel la violència, seria el primer representant d'alt nivell del règim sirià que deserta. Un dels líders del Consell Nacional Sirià (CNS), Burhan Ghalioun, ha celebrat la notícia durant la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut amb el ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov. “Donem la benvinguda a la deserció de l'ambaixador sirià a l'Iraq”, ha assegurat.

Poc després de la deserció, un membre del CNS, Mohammed Sermini, ha comunicat a Reuters que “això és només el principi d'una sèrie de desercions a nivell diplomàtic. Estem en contacte amb molts ambaixadors”.

La deserció de l'ambaixador se suma a la que va protagonitzar la setmana passada el general Manaf Tlass, molt pròxim al president sirià Baixar al-Assad.

stats