JAPÓ
Especials 20/04/2011

Detecten un fum molt dens dins del reactor 2 de la central de Fukushima

Els robots que controlen els nivells de radiocactivitat dels reactors topen amb un vapor dens i no poden continuar amb els treballs. Tot i això, l'OEIA anuncia que no h hi ha hagut augments importants de fugues radioactives

Redacció
1 min
Un dels robots inspeccionant un reactor de Fukushima. REUTERS

BarcelonaEls robots nord-americans que fan servir els tècnics de la central de Fukushima han detectat un vapor dens a l'edifici del reactor número 2. Això ha impedit que s'hagi pogut estudiar l'estat de les instal·lacions.

El personal de Tokyo Electric (Tepco), la companyia que gestiona la central, creu que el vapor prové de la zona danyada de la piscina del reactor. El vapor podria ser molt tòxic, la qual cosa encara no ha pogut determinar una solució al problema. En canvi, els nivells de radiació són relativament baixos i l'empresa creu que alguns treballadors podrien entrar a les instal·lacions durant breus períodes de temps.

Tot plegat és una situació estranya i contradictòria que fa difícil entendre quina és la situació real als reactors. L'Agència d'Energia Atòmica japonesa anunciava ahir una fusió parcial de les barres dels reactors 1 i 3, cosa que complicaria encara més la situació dels treballadors, que podrien caure aviat en depressió per la situació que es viu a la planta. Tot i això, l'OIEA no espera augments imporants de les fugues radioactives.

Durant el dia d'ahir, també van començar les tasques d'extracció de 10.000 litres d'aigua contaminada de les piscines d'alguns reactors.

Zona d'exclusió legal

El portaveu del govern nipó, Yukio Edano, ha anunciat avui que s'estudia la creació d'una zona d'exclusió legal en un radi de 20 km al voltant de la central de Fukushima perquè ningú pugui entrar-hi si no és amb el permís de les autoritats.

stats