Especials 21/03/2011

Detecten alts nivells radioactius en aigua marina prop de la central de Fukushima

Les autoritats investigaran els productes marins de la zona mentre que a la planta nuclear apareix una columna de fum

Redacció
1 min
El fum persisteix a Fukushima

BarcelonaTepco, la companyia operadora de la central nuclear de Fukushima, ha informat avui que s'han trobat nivells alts d'elements radioactius a l'aigua del mar de zones properes a aquesta central japonesa. En les anàlisis de la matinada, els tècnics han trobat que els nivells de iode 131 en una de les mostres són 126,7 vegades superiors al límit establert, mentre que els de cesi 134 són 24,8 vegades per sobre dels límits i els de cesi 137 es multipliquen per 16,5 vegades.

Malgrat tot, l'empresa responsable de la central ha indicat que aquests nivells no representen risc per a la salut humana, encara que faran una investigació sobre els productes marins d'aquesta zona i el seu consum humà.

De moment es desconeixen les causes de l'augment inusual de les concentracions radioactives, encara que es creu que poden estar relacionats amb la pluja caiguda al llarg del dia a la zona i les operacions massives de ruixat d'aigua sobre els reactors que estan afectats de la central.

A més, Segons The New York Times, també s'ha informat que s'han trobat traces de materials radioactius a Hokkaido, l'illa més al nord del Japó.

Pel que fa als reactors, els tècnics segueixen treballant per refredar els reactors i avui ha aparegut una columna de fum negre, fet que significava que alguna cosa s'havia cremat dins el reactor número 3.

stats