Especials 06/08/2012

Detingut a França el presumpte membre d'ETA Iñaki Imaz

El ministeri de l'Interior el relaciona amb el comando Donosti. Estava fugit des del 2007

Efe
1 min

MadridAgents de la policia judicial francesa en col·laboració amb la policia espanyola han detingut aquest dilluns a Hendaia (França) el presumpte membre d'ETA Iñaki Imaz Munduate, en parador desconegut des de març de 2007.

Segons ha informat el ministeri de l'Interior, hi havia una ordre europea de detenció i lliurament sobre Imaz dictada pel jutjat central d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional per un delicte de col·laboració amb banda armada. El ministeri de l'Interior el relaciona amb el comando Donosti.

La detenció s'ha produït a les a les 11.45 hores al Chemin de Sopite d'Hendaia.

Imaz, dirigent de l'organització juvenil Segi i presumpte col·laborador del comando Urederra de la banda terrorista, va ser inclòs en la llista dels terroristes més buscats de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil el març de 2010.

En aquestes dates, les forces de seguretat de l'Estat van renovar aquesta llista amb catorze nous noms –entre els quals hi havia el d'Imaz– d'antics dirigents de Segi que estaven fugits arran d'una operació contra l'organització juvenil que es va saldar amb 35 detinguts.

Amb la detenció d'Imaz ja són 19 els etarres arrestats des del mes de gener a Espanya, França, Itàlia i el Regne Unit.

stats