Especials 29/06/2012

Detinguts a Londres dos presumptes membres d'ETA

Són Antonio Troitiño i Ignacio Lerín. Tots dos tenien ordres internacionals de recerca i, en el cas de Lerín, constava a la llista dels terroristes més buscats

Efe
2 min

MadridAgents de les forces de seguretat britàniques (CGI) i de la Policia Metropolitana de Londres, en col·laboració amb la policia espanyola, han detingut a Londres dos presumptes membres d'ETA. Segons han informat fonts del ministeri d'Interior, són Antonio Troitiño Arranz i Ignacio Lerín Sánchez. Amb aquests són cinc els etarres detinguts en una setmana. Aquest dimarts, la policia francesa, amb col·laboració de l'espanyola, va detenir Ugaitz Errazkin Tellería i José Javier Oses Carrasco.

Els dos detinguts a Londres avui tenien ordres internacionals de recerca i, en el cas de Lerín, constava a la llista dels terroristes més buscats.

Antonio Troitiño, amb un llarg historial a ETA com a membre del comando Madrid, autor d'una vintena d'assassinats als anys 80, va quedar en llibertat l'abril de l'any passat després de 24 anys de reclusió.

La seva sortida de presó no estava prevista fins al 17 de gener de 2017, en aplicació de l'anomenada doctrina Parot, però una nova liquidació dels seus 2.200 anys de condemna va permetre la seva excarceració.

La secció tercera de la sala penal, presidida pel magistrat Alfonso Guevara, va accedir a fer una nova liquidació de condemna en base a la interpretació d'una sentència del Tribunal Constitucional, que computa com a presó preventiva d'una de les causes el temps que el pres està a la presó mentre compleix condemna per un delicte diferent.

La Fiscalia no va poder adoptar llavors cap tipus especial de vigilància una vegada el pres va ser posat en llibertat, perquè hauria atemptat contra els seus drets.

Per la seva banda, Ignacio Lerín, nascut a Pamplona el 1973, va fugir l'abril del 2007 quan va ser desarticulat el comando Donosti d'ETA, del qual presumptament formava part amb el seu germà José Ángel.

Amb aquestes dues detencions més, les forces de seguretat han detingut cinc etarres aquesta setmana, a Espanya, França i el Regne Unit.

stats