Especials 18/06/2012

Dímar, l'escissió de Syriza que preveu entrar al govern grec tot i rebutjar les mesures del rescat

El partit de centreesquerra està integrat pels antics membres de Syriza i diputats del Pasok que es van negar a votar els plans d'austeritat. A les eleccions de diumenge van obtenir 17 diputats i, tot i oposar-se al memoràndum, tot apunta que acceptaran un acord amb socialistes i Nova Democràcia

Ara
1 min
Portada digital del setmanari grec 'Protothema' on s'hi llegeix: "Samaràs i Venizelos estan d'acord i esperen a Kouvelis"

BarcelonaRebutgen les mesures d'austeritat draconianes imposades per la 'troica', però tot i això volen entrar al govern de coalició grec pro europeu. Són l'Esquerra Democràtica, o Dímar en grec, una escissió més moderada de la coalició Syriza. Van néixer el juny del 2010 i en dos anys han aconseguit més del sis per cent dels vots a les legislatives.

Aquest partit de centreesquerra ha servit d'alternativa als diputats del Pasok desencantats de les polítiques afins a Brussel·les del seu partit.

La possibilitat que Dímar s'uneixi al nou executiu no ha estat exempta de polèmica perquè justament aquest partit va negar-se a formar executiu després de les eleccions del 6 de maig si Syriza no entrava al govern de coalició. Però ara ho tenen més fàcil per pactar. Argumenten que, després de repetir les eleccions, el resultat és el que és, i que ara s'ha de formar gabinet per "responsabilitat". A més, asseguren que prenent també les regnes del govern seran una pressió de l'esquerra sobre els conservadors de Nova Democràcia. Per la dreta i el Pasok, la seva participació legitima un govern que s'haurà d'enfrontar a una dura oposició de Syriza.

stats