Especials 02/04/2012

Dues exconselleres de Turisme del País Valencià declararan com a imputades pel cas Gürtel

El TSJCV ha desetimat una querella del PP contra els caps de la trama per falta de "concreció fàctica"

Efe
2 min

ValènciaLes exconselleres de Turisme Milagrosa Martínez –també expresidenta de les Corts– i Angélica Such declararan al maig com a imputades al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per la causa del suposat finançament irregular del PPCV derivada del cas Gürtel.

Segons han informat avui fonts d'aquest òrgan judicial, Milagrosa Martínez, actual diputada autonòmica i alcaldessa de Novelda (Alacant), compareixerà el 8 de maig, mentre que Angélica Such, secretària primera de la mesa de les Corts, ho farà el dia 30.

A més, el Tribunal ha citat aquest mes cinc imputats més en aquesta causa oberta per un suposat delicte electoral, falsedat documental i prevaricació.

El proper dia 26 declararan el cap de promoció de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), Jorge Guarro, el cap de l'àrea de mercats i comunicació de l'AVT, Isaac Vidal, i la directora general de promoció institucional de Presidència, Dora Ibars.

El dia següent compareixeran Isabel Jordán, exadministradora de diverses empreses de la trama Gürtel, i l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme Rafael Betoret, condemnat per la causa dels vestits per acceptar regals de la xarxa que dirigia Francisco Correa.

Fins ara, han sigut imputades 25 persones en aquest causa, entre elles l'exvicepresident del Consell Vicente Rambla, l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa, el vicesecretari general del partit David Serra i l'extresorera Yolanda García.

El Tribunal ha desestimat, a més, una querella presentada pel PP per personar-se com a acció popular contra els caps de la trama Gürtel.

En una interlocutòria feta pública avui, la sala civil i penal del TSJCV considera que el PP no ha argumentat "els fets concrets pels quals exercita l'acció penal i contra quines persones determinades dirigeix la seva acció".

Segons assenyala, la querella comptava amb una descripció dels fets "en termes summament genèrics", sense "la necessària precisió i concreció fàctica".

stats