Especials 18/06/2012

L'oposició fa pinya contra la nova llei de Radiotelevisió Valenciana que vol aprovar el PP

PSPV, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià presenten un text alternatiu per crear un ens públic íntegrament en valencià i que garanteixi la pluralitat

Acn
1 min
Morera, Sanz i Puig aquest matí a les Corts valencianes / ACN

ValènciaEl secretari general del PSPV, Ximo Puig, i els síndics de Compromís, Enric Morera, i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Marga Sanz, han presentat aquest matí una esmena a la totalitat a la nova llei de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) que ha impulsat el Partit Popular. En una roda de premsa conjunta a les Corts valencianes, els representants dels tres partits han presentat un text alternatiu que aposta per una major pluralitat en els òrgans de representació, allunyar els mitjans públics del "control partidista", treballar en favor del servei públic i defensar la llengua i la cultura valenciana.

En aquest sentit, tots tres han defensat una radiotelevisió feta íntegrament en valencià, que aposti per la producció pròpia i estigui gestionada per un consell d'administració que representi la pluralitat del parlament valencià i als treballadors de RTVV. Tanmateix, el text contempla que el director general sigui triat per una majoria qualificada de les Corts valencianes i que sigui una comissió liquidadora integrada per professionals independents l'encarregada d'elaborar uns informes periòdics per analitzar "com s'han gastat els diners" de l'ens públic.

Preguntats sobre els rumors que apunten la possibilitat de què 1.200 treballadors siguin acomiadats, els tres representants han assenyalat que primer cal definir el model de radiotelevisió pública "i després redimensionar l'ens". Per últim, els partits de l'oposició han demanat al PP que escolti les seves demandes abans d'aprovar la nova llei de RTVV.

stats