LES REVOLTES AL MÓN
Especials 26/04/2011

Els EUA aconsellen als seus ciutadans que surtin de Síria

Washington ha evacuat alguns diplomàtics de l'ambaixada a Damasc i qualifica la situació de “volàtil” i “incerta”

Agències
1 min

BarcelonaDesprés que el règim de Baixar al-Assad hagi endurit la repressió contra els seus ciutadans i hagi tret els tancs al carrer per disparar contra els manifestants, els Estats Units recomanen als ciutadans nord-americans que abandonin Síria. Washington també ha ordenat a alguns diplomàtics no essencials de la seva ambaixada a Damasc que surtin del país amb les seves famílies a causa de la "volàtil" i "incerta" situació. 



"El departament d'Estat urgeix els ciutadans nord-americans a ajornar qualsevol viatge a Síria en aquests moments. Recomanem als nord-americans a Síria que parteixin mentre el transport comercial estigui disponible", afirma el govern dels EUA en una alerta difosa per l'oficina d'afers consulars. L'avís substitueix l'anterior del 4 d'abril. 



El departament d'Estat ha pres aquesta decisió davant la cruesa constant de la violència a Síria. Washington recorda en l'avís que des del març, les protestes han estat violentament reprimides per part de les forces de seguretat sirianes i han causat "centenars" de morts. També assenyala que les restriccions que ha imposat el govern sirià als observadors, que inclouen breus detencions de diplomàtics acreditats, dificulten al personal de l'ambaixada dels EUA la seva tasca d'avaluar adequadament la situació.

stats