LA CURSA PER LA CASA BLANCA
Especials 27/08/2012

EUA 2012, arrenca el xou electoral

Els republicans inicien demà la coronació del seu candidat, Mitt Romney, i els demòcrates escenificaran el seu suport a Barack Obama la setmana que ve

Núria Ferragutcasas
1 min

WashingtonLa recta final de les eleccions presidencials de novembre ha començat i les convencions dels dos partits que se celebraran els propers dies suposen el tret de sortida. Els republicans, però, van decidir dissabte passat retardar un dia l’inici de la seva convenció davant l’arribada de la tempesta tropical Isaac a Tampa, Florida. Malgrat aquest imprevist meteorològic, no s’esperen grans sorpreses i, ni molt menys, el drama d’anys anteriors.

Els dies de lluites fratricides com la del president demòcrata Jimmy Carter contra el senador Ted Kennedy el 1980 o victòries estretes com la del president republicà Gerald Ford sobre el governador Ronald Reagan en l’última nit de la convenció de 1976 són història. Les convencions d’avui tenen un estricte guió i els partits les preparen com espectacles polítics magnificents amb l’objectiu d’esperonar les seves bases i persuadir als votants.

Llegiu-ho a l'ARA Premium.

stats