EGIPTE
Especials 01/08/2011

L'exèrcit egipci neteja la plaça Tahrir en l'inici del Ramadà i dos dies abans del judici de Mubàrak

Els tancs han dispersat a alguns centenars de manifestants que s'havien proposat acampar a la plaça fins que se celebrés el judici de l'exdictador

Agències
1 min
Els tancs han tornat a entrar a la plaça Tahrir. EFE

El CaireEls tancs de l'exèrcit egipci ha tornat a entrar avui a la plaça Tahrir. Centenars de persones es resistien a marxar-ne tot i l'acord de la majoria de col·lectius d'abandonar les protestes en l'inici del mes del Ramadà. El joves que encara s'hi atrinxeraven s'havien proposat quedar-s'hi fins dimecres, que està previst que Hosni Mubàrak, l'exdictador egipci, sigui jutjat per més de quaranta anys de règim repressor i la mort de més 800 persones durant la revolta de principis d'any.

L'exèrcit ha dispersat a la gent que es concentrava a la plaça sense haver d'utilitzar la força, tot i que alguns testimonis han dit que havien sentit trets a l'aire. Mentrestant, un tribunal del Caire ultimava els preparatius per acollir el judici del dictador.

Des de fa tres setmanes, els manifestants han estat acampant una altra vegada a la plaça Tahrir amb l'objectiu de demanar més democràcia per part del govern de transició. Han aconseguit alguns grans avenços, però la majoria havien signat un comunicat que deia que no protestarien durant el Ramadà, respectant així el dejuni sagrat musulmà.

stats