Especials 13/08/2012

Egipte jutjarà dos periodistes per injuriar el president del país

Els dos acusats són coneguts defensors dels militars egipcis i crítics amb l'islamisme dels Germans Musulmans

Ara
1 min
El periodista egipci Islam Afif, molt crític amb l'islamisme dels Germans Musulmans. AFP

BarcelonaLa Fiscalia General egípcia ha anunciat aquest dilluns que el president d'un canal de televisió i el redactor en cap d'un diari seran jutjats per un tribunal penal acusats d'injúries al cap de l'estat, l'islamista Mohamed Mursi.

Al director de la cadena de televisió 'Al Faraeen', Taufiq Ukasha, se li imputa un delicte contra la seguretat de l'estat per insultar el president i demanar-ne l'assassinat.

El redactor en cap del diari 'Al Dostur', Islam Afif, està acusat de “divulgar informacions falses que calumnien la figura de Mursi, amenacen la seguretat pública, desestabilitzen Egipte i terroritzen els ciutadans”.

Les autoritats egípcies ja van ordenar la setmana passada la suspensió durant un mes del canal 'Al Faraeen' després d'una denúncia presentada pel Partit Llibertat i Justícia, molt pròxim als Germans Musulmans.

Els dos periodistes acusats són coneguts per ser molt crítics amb els Germans Musulmans i defensors de l'exèrcit egipci. De fet, l'editorial del diari 'Al Dostur', el redactor en cap del qual ha estat imputat, cridava els egipcis a unir-se a la lluita dels militats contra l'islamisme.

stats