Especials 24/01/2012

Egipte aixeca l'estat l'emergència un any després de l'inici de la revolta

El cap de la junta militar d'Egipte, el mariscal Hussein Tantaui, ha anunciat avui dimecres la fi de l'estat d'emergència a Egipte coincidint amb el primer aniversari de la revolta

Agències
1 min
El mariscal Tantaui a la televisió

El CaireEn un discurs emès per la televisió a tot el país, el mariscal Tantaui, màxim autoritat d'Egipte després de la caiguda de Hosni Mubàrak, ha assegura que des del 25 de gener –coincidint amb el primer aniversari de la revolta– es posa punt final a l'estat d'excepció a totes les províncies del país excepte en casos de disturbis.

Egipte ha estat governat sota l'estat d'emergència gairebé ininterrompudament des de l'any 1967 i des de l'any 1981: des de l'assassinat del president Anwar Sadat aquesta mesura no s'ha aixecat mai.

Això dóna a les autoritats poders excepcionals per suspendre drets bàsics com ara la prohibició de protestes, aplicar la censura als mitjans de comunicació, controlar les comunicacions personals i detenir sospitosos indefinidament sense càrrecs.

L'aixecament de l'estat d'excepció coincideix aquest dimecres dia 25 amb l'inici de les protestes a tot el país que van acabar amb el derrocament del president Hosni Mubàrak l'11 de febrer de l'any passat.

stats