Revoltes al món àrab
Especials 11/03/2012

Egipte absol el metge militar acusat de fer 'proves de virginitat' a una manifestant detinguda

El tribunal militar al·lega que no hi ha proves suficients per condemnar Ahmed Adel pels abusos denunciats per l'activista Samira Ibrahim. El jutge ha detectat "contradiccions" en un dels testimonis de la defensa

Agències
1 min

El CaireUn tribunal militar egipci ha declarat aquest diumenge innocent el metge militar acusat d'haver realitzat "proves de virginitat" a una manifestant detinguda en una presó militar, segons han informat fonts militars.

La cort ha al·legat que no hi ha proves suficients per condemnar el metge Ahmed Adel pels abusos denunciats per l'activista Samira Ibrahim, en un cas que ha preocupat a les organitzacions de defensa dels drets humans i ha creat una gran polèmica al país.

En la seva sentència, el jutge ha detectar "contradiccions" en les declaracions de les testimonis, principalment en les d'una jove que havia estat convocada a petició de la defensa.

Organitzacions internacionals de drets humans com Amnistia Internacional i Human Rights Watch havien denunciat els tests com una forma de tortura i violència sexual.

El cas de Samira Ibrahim i el de 17 dones més que també es van veure obligades a sotmetre's a aquest tipus de test van despertar l'ira contra el generals que van prendre el control d'Egipte després de la caiguda de Hosni Mubarak.

stats