EGIPTE
Especials 19/03/2011

Egipte vota en referèndum les reformes constitucionals

El poble egipci acudeix en massa a les urnes per votar en referèndum els primers canvis constitucionals des de la caiguda de Hosni Mubàrak. Els Germans Musulmans i l'antic aparell del règim avala el 'sí', mentre que ElBaradei i els joves creuen que s'està "improvisant"

Redacció
1 min
Un grup d'homes després d'haver votat a favor / AFP

BarcelonaEls egípcis acudeixen avui a les urnes, per primera vegada des de la fi del règim de Hosni Mubàrak, per participar en un referèndum de reforma constitucional que ha despertat un fort debat polític.

Els Germans Musulmans i l'antic aparell del règim avalen els canvis constitucionals proposats pel govern provisional format per l'exèrcit egipci. En canvi, tant el Nobel de la pau i candidat a les eleccions, Mohamed ElBaradei, com els joves que van organitzar les primeres protestes a la plaça Tahrir creuen que s'està "improvisant".

La jornada transcorre sense incidències i el poble egipci ha anat a votar en massa. Es poden veure cues a gairebé tots els col·legis de la capital, el Caire.

Com que el referèndum va ser convocat el passat 4 de març, durant les dues setmanes de termini no ha estat possible elaborar un pla electoral, per això els votants només han de presentar el document d'indentitat en qualsevol dels centres electorals. Això sí, s'aprofita la jornada per fer un nou cens i és obligatori que segellin amb el dit índex.

Uns 16.000 membres del poder judicial s'encarreguen d'assegurar que la jornada d'eleccions sigui del tot transparent.

stats