Jocs Olímpics
Especials 25/07/2012

El foc olímpic torna a Barcelona

Aquest dimecres (18 h), 38 personalitats, esportistes i periodistes faran el recorregut de la torxa i dipositaran el foc olímpic a les portes del Museu Joan Antoni Samaranch

à. G.
1 min
Recorregut de la flama olímpica per Barcelona

BarcelonaLa flama dels Jocs Olímpics torna a Barcelona 20 anys després. Aquest dimecres (18 h), 38 personalitats, esportistes i periodistes faran el recorregut de la torxa i dipositaran el foc olímpic a les portes del Museu Joan Antoni Samaranch.

El recorregut s'iniciarà a la plaça Sant Jaume i serà el següent: Ferran – la Rambla (calçada ascendent) – pl. Catalunya (costat Llobregat) – ronda Universitat – pl. Universitat – ronda Sant Antoni – pl. Goya – Sepúlveda – Vilamarí – Lleida – av. Rius i Taulet – av. Francesc Ferrer i Guàrdia – pl. Sant Jordi – av. de l'Estadi, porta del Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch.

Un cop acabat el relleu de la torxa, Gervasi Deferr, bicampió olímpic, i Xavier Trias, alcalde de Barcelona, procediran (19.30 h) a l'encesa del peveter del Museu Olímpic i de l'Esport.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) descobrirà l'escultura commemorativa de Barcelona 92 que ha donat al Museu Olímpic i a la ciutat de Barcelona. Es tracta d'una escultura de l'arquer olímpic, de 2,5 metres d'alçada i un pes total de 1.350 kg, obra de la reconeguda escultora Rosa Serra.

André Ricard, l'autor de la torxa del relleu dels Jocs Olímpics de Barcelona, encapçalarà el jurat d'un concurs en què han participat les escoles de disseny de Barcelona. Els centres presentaran dissenys de torxa fets amb materials reciclables. Del disseny guanyador se'n faran unes peces que es portaran en aquest recorregut commemoratiu.

stats