Rugbi
Especials 26/02/2012

Escòcia s'enfonsa davant de França (17-23)

Escòcia pateix una nova injusta derrota davant una França molt més resolutiva. El XV del Card pateix la tercera derrota, i s'haurà de jugar la cullera de fusta davant dels italians. L'equip de Philippe Saint-André serà la gran alternativa a Gal·les per la victòria final

Ferran Vital
3 min

BarcelonaEscòcia mereixia alguna cosa més que una nova derrota al seu estadi en la visita del potent combinat gal. El XV del Card ha estat un combinat valent, que ha buscat en tot moment el joc a la mà i la verticalitat, generant minuts de bon rugbi i bones accions ofensives a la zona de 22 rival. França, per la seva banda, ha sabut llegir molt bé el partit i ha superat la pressió asfixiant dels escocesos, alhora que ha estat capaç de fer mal als seus rivals aprofitant els espais que generava al valent plantejament del tècnic Andy Robinson.

El partit ha començat amb una Escòcia valenta i decidia, que ha volgut buscar al seu rival al seu camp de bon començament i tractant de conservar l'hegemonia de la possessió de l'oval per anul·lar els perillosos tres quarts francesos. Fruit d'aquesta empenta inicial, Escòcia s'ha avançat al minut nou, gràcies a un assaig de Stuart Hogg que ha estat transformat per Laidlaw. Un cop de càstig posterior (també passat entre pals per Laidlaw) deixava el marcador en un parcial de 10 a 0 a favor del XV del Card, que semblava no voler afluixar el seu ritme de joc.

Però quan pitjor ho estaven passant els gals, l'enorme qualitat dels tres quarts francesos han propiciat la remuntada del XV del Gall. Un enorme Morgan Parra amb el peu i un incisiu Fofana han estat suficients per anul·lar l'avantatge escocès dels primers minuts del partit. A la mitja part s'arribava amb un empat a deu al marcador que no reflectia els mèrits d'un i altre equip sobre la gespa de Murrayfield.

A la segona meitat s'ha repetit el guió del primer temps: Escòcia atacava i apretava al rival, mentre que França defensava magistralment les embestides del XV del Card i oxigenava el joc de manera brillant quan la pressió escocesa semblava insuportable. La primera en anotar ha estat França, gràcies a un cop de càstig transformat per Parra, que posava als gals per davant al marcador per primer cop durant el partit. Però Escòcia no ha llençat la tovallola en cap moment, i ha recuperat l'avantatge en el marcador gràcies a un assaig anotat per Lee Jones, que ha estat convertit pel jove Weir, qui havia entrat al camp pocs minuts abans en substitució de Laidlaw, que s'ha retirat lesionat. El marcador es situava en un momentani 17 a 13 a favor del XV del Card.

Però l'alegria local ha durat poc més d'un minut, el temps que ha necessitat França per fer-se amb l'oval, gestionar-lo eficientment i portar-lo a la zona de marca rival de la mà d'un gran Medard, que ha anotat l'assaig. En Morgan Parra s'ha encarregat de transformar-lo i situar el marcador en un ajustat 17 a 20 pels gals.

Encara quedaven prop de vint minuts per davant i els escocesos no han baixat els braços en cap moment. La seva pressió i la seva aposta ofensiva ha continuat fins al final del partit, fins i tot sobreposant-se a un xut de sobrebot de Beauxis que ha passat entre pals deixant el marcador en el 17 a 23 final favorable als visitants.

Nova derrota per una Escòcia que compta els seus partits al Sis Nacions per derrotes, però que està mostrant un joc molt digne i una aposta decidida per l'espectacle i el joc d'atac, malgrat que encara no li ha reportat els resultats esperats. Per la seva banda, la França de Sanit André es revela com un equip fiable, capaç de jugar sense la pilota i que sap rendibilitzar de manera magistral les seves accions ofensives. Una França resultadista, que ha aparcat el joc elegant i ofensiu del "Rugby Champagne" dels anys 80 del segle passat, però que fins al moment ha donat els seus resultats. Amb aquesta victòria, França es consolida com la gran alternativa a Gal·les de cara a la victòria final d'aquest Sis Nacions.

stats