Euro 2012
Especials 01/07/2012

Espanya-Itàlia, la final del talent i la disciplina

'La roja' i l''azzurra' s'enfronten a les 20.45h a Kíev per decidir quina de les dues seleccions és la millor d'Europa. Andrea Pirlo i Andrés Iniesta, màxims exponents del joc del seu equip, seran els protagonistes i aspiren a guanyar el guardó de millor jugador del campionat

Natalia Arroyo
2 min
Balotelli durant l'entrenament de la selecció italiana a Kíev abans de la final de l'Eurocopa / EFE

BarcelonaKíev es vestirà de gala aquesta nit per tancar l'Eurocopa 2012 amb un dels millors partits que es poden veure actualment a Europa, el que enfrontarà Espanya i Itàlia a partir de les 20.45 h (Telecinco). 'La roja' i l''azzurra', les dues millors seleccions del torneig d'Ucraïna i Polònia, es tornaran a veure les cares després d'empatar a un gol en el primer partit de la fase de grups. Alguns dels duels més interessants els protagonitzaran Iniesta i Pirlo; Balotelli i Sergio Ramos; Cassano i Piqué, Buffon i Casillas.

L'apassionant duel tàctic que van protagonitzar fa tres setmanes viurà aquesta nit un altre episodi, amb el títol de campió d'Europa en joc. Serà la final del talent. De la qualitat i la disciplina. Dels genis i l'esforç col·lectiu. Itàlia s'ha posat als peus d'Andrea Pirlo, el veterà jugador del Juventus, que està liderant l'equip amb la seva visió de joc privilegiada. Espanya confia en la màgia del blaugrana Andrés Iniesta per desencallar un atac massa pendent dels debats externs sobre la figura del fals o no fals davanter centre. Tots dos, amb el permís de Balotelli i Sergio Ramos, aspiren a millor jugador de l'Eurocopa.

Itàlia tornarà a ser atrevida, intensa, protagonista. Prandelli assegura que defensarà amb quatre homes darrere, però la formació en 3-5-2 del 10 de juny va funcionar tan bé que sembla possible que la torni a repetir. En atac, la potència de Balotelli, decidit a ser el màxim golejador de l'Eurocopa, és la principal amenaça. Espanya encara no té clar si aposta per un davanter fix per guanyar profunditat o un migcampista camuflat que ajudi en la conservació de la pilota. Aquesta última estratègia reclama un element profund a més de Jordi Alba per l'esquerra, situació que podria afavorir la titularitat de Cesc i Pedro, claus en la millora d'Espanya contra Portugal a les semifinals.

Alineacions probables

Espanya: Casillas; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Xabi Alonso; Pedro, Xavi, Iniesta; Cesc

Itàlia: Buffon; Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Pirlo, Marchisio, De Rossi, Montolivo; Cassano, Balotelli

stats