Especials 17/03/2011

Espanya analitza nivells radioactius aliments importats del Japó

Les importacions de productes japonesos a Espanya és baix en comparació amb altres països de la UE

Agències
1 min

BarcelonaDes d'avui, i igual que la resta de països membres de la Unió Europea, Espanya analitza els nivells radioactius dels aliments, tant d'origen vegetal com animal, importats des del Japó, segons ha informat a EFE el president de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), Roberto Sabrido.

La mateixa mesura preventiva afecta els pinsos, ha destacat Sabrido, que ha dit a més que, en qualsevol cas, el volum de productes alimentaris que Espanya importa procedents del Japó "és baix", a diferència d'altres socis comunitaris, com Alemanya, França o el Regne Unit.

Així, i des d'avui, en ports, aeroports i ports secs espanyols, tècnics de duanes especialitzats en seguretat alimentària prenen mostres dels productes alimentaris i pinsos que arriben procedents del Japó, per enviar-les a continuació a diferents laboratoris per mesurar els seus nivells de radioactivitat i advertir d'una possible contaminació. "Els reglaments comunitaris -ha afegit el president de AESAN- regulen clarament els nivells de radioactivitat permesos".

Roberto Sabrido ha indicat que el peix procedent del Japó arriba a Espanya sobretot per mar, "en travessies que duren uns quaranta dies. No s'espera, doncs, que arribi peix" capturat després de la crisi nuclear provocada pel terratrèmol. Les mesures de control per al mercat únic de la Unió Europea es van decidir ahir a Brussel.les, en una reunió del Comitè Permanent de la Cadena Alimentària, al qual pertanyen tots els països membres de la UE.

stats