Especials 26/04/2011

Europa amenaça amb sancions si Síria continua amb la repressió

Més de 400 persones han mort a mans de les forces armades d'al-Assad

Acn
1 min

DamascEls estats europeus han urgit aquest dimarts a Damasc que aturi la violència contra els manifestants en una nova jornada marcada pels tancs als carrers i la repressió de la policia. "Demanem a Damasc que aturi la violenta repressió contra les manifestacions pacífiques", ha afirmat el primer ministra italià, Silvio Berlusconi, en una conferència a Roma al costat del president francès, Nicolas Sarkozy. França i Itàlia han demanat accions a la UE i a l'ONU, mentre que el cap de la diplomàcia britànica, William Hague, no ha descartat sancions si continuen els atacs contra la població.

Els grups humanitaris xifren en 400 les persones mortes des que van començar les protestes contra Baixar al-Assad. La pressió internacional sobre al-Assad ha anat en augment els darrers dies des de l'escalada de la violència el passat divendres amb un centenar de morts. Segons l'ONG Sawasiah, les forces de seguretat han matat 400 civils des que van començar les protestes fa sis setmanes. Així mateix, 500 persones han estat detingudes en els darrers dos dies, segons l'organització.

Washington va afirmar el dilluns que estudiava sancions contra Síria, una línia que ha adoptat aquest dimarts el cap de la diplomàcia britànica. Hague ha afirmat que s'estaven estudiant mesures de pressió, entre les quals sancions econòmiques, que s'aplicaran amb el consens de la comunitat internacional si el règim siri no atura la repressió.

La Lliga Àrab també ha demanat que s'accelerin les reformes i s'aturi "immediatament" l'ús de la força contra els ciutadans.

Amnistia Internacional assegura que almenys 23 persones van morir el dilluns a Deraa pels atacs dels tancs sobre la ciutat.

stats