REVOLTES AL MÓN
Especials 18/03/2011

Alegria a Bengasi en conèixer-se la resolució de Nacions Unides

Els ciutadans concentrats han celebrat la decisió i mostren pancartes i fotografies contràries a Gaddafi

Efe
2 min

ArgelMilers de persones estan concentrades al centre de Bengasi amb crits d'alegria i llancen focs artificials després de l'adopció pel Consell de Seguretat de l'ONU de la resolució que autoritza a prendre "totes les mesures necessàries "per protegir la població civil líbia. Es calcula que hi ha més de tres mil persones que han seguit en directe la votació des de la plaça a través de la cadena Al-Jazira. Posteriorment els manifestants han esclatat en mostres d'alegria, agitant centenars de banderes líbies tricolors anteriors al règim de Muammar al-Gaddafi.

Els concentrats, en la seva gran majoria joves, han aixecat les mans amb el signe de la victòria i amb pancartes en què es podia llegir "Ara, Líbia i la revolució", així com grans fotografies de les víctimes mortals causades per la repressió de la revolta. Entre alguns trets a l'aire i càntics a la glòria de la revolució, els congregats han corejat també consignes com "Oh, Muammar, mentider" o "Habitants de Trípoli, truqueu a la llibertat". Una altra pancarta deia: "Nota urgent Muammar: Líbia no et vol".

"La llibertat ha mort (a mans de Gaddafi), i nosaltres hem respost a la crida per lluitar-hi en contra" ha estat un altre dels crits que s'han pogut sentir com també "Oh, habitants de Bengasi, feu el meu país fort".

La gent segueix anant al lloc per sumar-se a la celebració i cada vegada són més les persones concentrades a la cèntrica plaça davant del mar de la segona ciutat de Líbia i principal població rebel, que Gaddafi ha amenaçat d'atacar aquesta mateixa nit si els insurgents no es rendeixen. Fonts rebels han assegurat a Al-Jazira que les celebracions per l'aprovació de la resolució en el Consell de Seguretat s'han estès a diverses regions de l'est de Líbia sota control insurgent.

stats