DRET DE DECIDIR
Especials 31/08/2012

Felip Puig veu com una "visió d'esperança" la porta oberta de la CE per ser un país més d'Europa

Segons el conseller d'Interior és el primer cop que Catalunya pot apostar per la seva "voluntat de ser" en democràcia

Acn
2 min
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha observat les estelades penjades als balcons, amb l'alcaldessa d'Aitona, Rosa M. Pujol.

AitonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, assegura que Catalunya "viu un moment històric" coincidint amb les paraules del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, que donen "una visió d'esperança d'allà on Catalunya ha escollit ser, que és Europa". Segons Puig, després de segles sense poder donar resposta a les ambicions nacionals catalanes "per primera vegada ara es pot jugar en democràcia, avançant amb tranquil·litat, superant la crisi econòmica i generant una adhesió majoritària a la voluntat de ser del país". Puig ha fet una crida a la participació "majoritària" a la manifestació de l'Onze de Setembre i a tots els actes institucionals, socials i culturals.

El titular d'Interior vol que "es demostri que hi ha tot un país darrere d'aquest clam de voluntat de ser i de reafirmació nacional de Catalunya després de 30 anys d'un estat de les autonomies que no dóna resposta a les voluntats dels ciutadans". Segons Felip Puig "cal guanyar eleccions, però sobretot s'ha de guanyar la majoria social pel dret a decidir". Per això, el conseller vol que s'aprofiti l'Onze de Setembre perquè no es manifestin més els matisos entre els diferents posicionaments dels independentistes i nacionalistes.

En tot cas, però, Puig ha avisat que "Europa no vindrà a resoldre el problema de Catalunya, ni tampoc Madrid". Segons ell, el futur de Catalunya depèn només dels catalans. Puig assegura que si tot plegat s'aconsegueix "en un procés de victòria democràtica, no es podrà tancar els ulls" i, per tant, "s'haurà d'analitzar des de la perspectiva internacional què passa el dia després". Segons Puig, "si Catalunya arriba a tenir la majoria suficient per tenir un estat propi seguirà estant a Europa".

stats