SÍRIA
Especials 27/04/2011

França, Gran Bretanya, Itàlia i Alemanya convoquen els ambaixadors sirians per condemnar la repressió

Els països de la UE es reuniran demà a Brussel·les per discutir possibles sancions al govern de Baixar al-Assad per l'actuació contra els manifestants

Afp
1 min
Manifestació contra el règim sirià a Duma

Brussel·les p { margin-bottom: 0.21cm; } Els mandataris de França, la Gran Bretanya, Itàlia i Alemanya han decidit convocar els ambaixadors sirians de cada país per a expressar-los les seves condemnes per la repressió policial del règim de Baixar al-Assad contra les manifestacions a Síria. Per la seva banda, els representants de 27 països de la UE es reuniran demà a Brussel·les per discutir possibles sancions per al règim d’al-Assad. En la reunió, Alemanya donarà suport a les sancions de la UE, segons va indicar ahir la portaveu del govern. “Volem una resposta a les violacions dels drets humans a Síria i esperem que a Brussel·les es decideixin les sancions contra el règim, que recolzarem fermament”, va dir Steffen Seibert. Entre les possibles sancions europees hi ha restriccions de viatges de funcionaris sirians o la congelació de l’ajuda econòmica a Síria.

Demà, a més, el Consell de Drets Humans de l’ONU celebrarà una sessió a Damasc, a petició dels Estats Units. L’ambaixador nord-americà va dir que esperen que l’ONU faci complir al Assad l’obligació de protegir el seu poble.

stats