LÍBIA
Especials 12/04/2011

França i el Regne Unit qüestionen l'operació de l'OTAN a Líbia

Els ministres d'Exteriors dels dos països consideren que l'aliança internacional ha d'intensificar la intervenció per complir el seu objectiu de destruir l'armament pesant de Gaddafi

Agències
1 min
El ministre d'Afers Exteriors britànic, William Hague

Luxemburg p { margin-bottom: 0.21cm; } Els ministeris d'Exteriors francès i britànic han qüestionat la intervenció de l'OTAN a Líbia. Els ministres Alain Juppé i William Hague consideren que l'aliança internacional ha de fer alguna cosa més en l'operació per complir el seu objectiu de destruir l'armament pesat del coronel libi Muammar al-Gaddafi. “L'OTAN ha de complir el seu paper. Ells van decidir agafar la direcció de les operacions i nosaltres ho acceptem”, ha dit Juppé, que ha afegit que els civils libis continuen en perill, tot i la campanya de bombardejos internacionals. Per la seva banda, el ministre britànic ha instat l'OTAN a intensificar les operacions militars contra Gaddafi.

És el primer cop des que va començar la intervenció el 19 de març que els països de l'OTAN critiquen l'aliança. Tot i les peticions franceses i britàniques, el ministre de Defensa francès, Gerard Longuet, ha justificat el ritme de l'operació perquè “no tenim cap suport per realitzar atacs a terra, un fet que ens fa impossible trencar el setge a les ciutats de Misrata o Zenter”.

stats