Londres 2012
Especials 12/08/2012

França derrota Suècia i revalida el títol olímpic en una final molt igualada (21-22)

Els francesos, que han aconseguit el segon or de la seva història en handbol, gairebé sempre han anat per davant, tot i que mai s'han distanciat de gaires gols

M. Molina
Cedric Sorhaindo (França) intenta evitar l'atac de Johan Jakobsson (Suècia) en la final olímpica

BarcelonaFrança ha aconseguit aquest diumenge revalidar la medalla d'or en handbol masculí després de derrotar Suècia (21-22). Ha estat un partit molt igualat en què els francesos gairebé sempre han anat per davant al marcador, tot i que mai no han aconseguit distanciar-se de més de tres gols.

Suècia ha pogut contenir els atacs francesos a l'inici del partit, però amb molta agressivitat defensiva. Tot i això, en atac, el conjunt nòrdic no ha pogut escapar-se i de mica en mica França ha recuperat terreny fins a igualar el marcador i acabar marxant al descans amb dos gols d'avantatge.

A la represa s'ha mantingut la mateixa tònica. Defenses forts i agressius que han dificultat, i molt, que el marcador s'eixamplés. Amb aquest intercanvi tan lent de cops, el conjunt francès no ha pogut escapar-se a l'electrònic, però els suecs tampoc no han estat capaços de retallar distàncies.

Quan faltava un minut, França ha pogut sentenciar el partit amb un gol que deixava els suecs amb una renda de dues dianes. Suècia ha retallat distàncies quan faltaven 25 segons, però ja no hi ha hagut temps per a resmés i la final ha acabat amb victòria francesa.

Després de Pequín 2008, on van aconseguir l'or, França ha sumat aquest diumenge el segon or de la seva història olímpica en handbol masculí. Suècia –que suma quatre plates–, en canvi, encara no ha pogut estrenar-se.