Especials 24/03/2012

Fugint de l'infern de Síria

La periodista Ethel Bonet ha aconseguit infiltrar-se clandestinament a Síria. Continuem la sèrie amb les seves cròniques des de la Síria rebel

Ethel Bonet
1 min
PROTESTA ASSETJADA  Els habitants de Binnix esperen un atac de les tropes sirianes, però ahir van sortir al carrer per reclamar la fi del règim.

Al-Maara (Síria)Les forces d'Al-Assad "han ocupat les escoles i les utilitzen com a centres clandestins de detenció, on torturen milers d'opositors", denúncia l'Abdul·lah, de 50 anys, que va fugir fa una setmana de la ciutat d'Idlib. Les seves dues dones i nou dels seus fills segueixen atrapats en aquesta localitat assetjada, on les tropes del règim estan cometent tot tipus d'atrocitats contra la població. "Entren per força a les cases, les saquegen i després les cremen", relata aquest veí d'Idlib que intenta passar amb dos dels seus fills a Turquia.

El més petit, de 15 anys, acaba d'arribar. L'Ali està espantat: han estat unes hores molt dures fins que han aconseguit escapar-se d'Idlib. "Em va detenir un agent en un lloc de control a prop de casa meva, però vaig tenir sort, perquè coneixia la meva família. L'oficial em va dir que no digués a ningú el meu cognom, perquè si no em matarien", relata l'adolescent. El policia el va deixar passar i va córrer camp a través fins a una granja als afores d'Idlib, on l'esperava el seu germà gran en un cotxe. L'Ali està afamat però és incapaç d'agafar una xocolatina fins que l'hi insistim diverses vegades.

Podeu llegir la crònica sencera a l'Ara Premium.

Demà, crònica des de Taftanaz sobre les precàries clíniques rebels.

stats