JOAN ROCA 'LA CUINA DE LA MEVA MARE' LA RECEPTA
Especials 08/05/2012

Gay Mercader: "Cada dissabte encarrego als Roca arròs de perdiu i sípia"

El promotor musical recorda com va conèixer els responsables del Celler de Can Roca i com gaudeix de la seva cuina

Ara
2 min
GAY MERCADER

Barcelona"Podria dir que els germans Roca em van adoptar quan vaig arribar a Girona fa 22 anys. Ells acabaven d'obrir el restaurant propi, no tenien cap estrella Michelin, i jo arribava a una ciutat que no coneixia. Hi vaig anar a menjar i, de seguida, vaig notar que eren especials. Cada dissabte els encarrego arròs de perdiu i sípia. El recullo i m'ho menjo amb la parella a casa meva. Probablement sóc la persona que té el rècord d'haver menjat més arrossos d'El Celler de Can Roca."

Així veu Gay Mercader la cuina de Joan Roca, que beu de les fonts de les receptes de la seva mare, ara recollides al llibre 'La cuina de la meva mare', que podreu adquirir amb l'ARA dissabte i diumenge, 12 i 13 de maig, per només 9,95 euros.

LA RECEPTA DEL DIA: SÍPIA AMB PILOTILLES

ELS INGREDIENTS (PER A QUATRE PERSONES): 500 grams de sípia neta, 500 grams de carn magra de porc picada, 1 ou i una molla de pa, sal i pebre, una llesca de pa fregit, 4 alls i un parell de branques de julivert, farina i un grapat d'ametllles, oli d'oliva, 1 dl de vi blanc sec, 250 grams de pèsols i aigua i brou de peix.

Aquest mar i muntanya de sípia amb pilotilles o mandonguilles és molt conegut a totes les comarques de Girona i Barcelona, sobretot a les que toquen el mar.

LA PREPARACIÓ

1. Comenceu per fer les pilotilles. Barregeu la carn picada de porc amb l'ou, la molla de pa remullada, la sal, un pols de pebre negre, les potes de sípia ben picades, l'all i el julivert.

2. Remeneu-ho bé i feu petites pilotilles. Enfarineu-les i fregiu-les en una cassola amb un raig d'oli d'oliva.

3. Talleu la sípia a talls regulars i poseu-la a coure en una cassola tapada amb un raig d'oli.

4. En una altra cassola feu un sofregit amb la ceba ben trinxada i el tomàquet ratllat fins que quedi ben confitat. Tireu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir.

5. Afegiu-hi la sípia estofada, les pilotilles i cobriu-ho amb aigua o brou de peix.

6. Deixeu-ho coure lentament uns 20 minuts perquè es barregin tots els sabors.

7. A mitja cocció, afegiu-hi els pèsols i proveu-ho de sal.

8. En els últims minuts, tireu-hi una picada feta amb un parell d'alls, unes fulles de julivert, les ametlles i el pa fregit. Deixateu-la bé amb el suc de la cocció i tireu-la a la cassola.

9. Proveu-ho de sal i pareu el foc.

stats