Especials 28/08/2011

Gaddafi podria estar disposat a negociar, però els rebels ho desmenteixen

L'agència AP afirma que avui ha rebut la trucada d'un portaveu del dictador que els ha dit que el rais encara és a Líbia i està preparat per iniciar converses sobre un traspàs de poder

Redacció
1 min

BarcelonaEl coronel Muammar al-Gaddafi, que continua desaparegut, podria estar disposat a negociar amb els rebels per iniciar un traspàs de poder, segons ha informat avui l'agència Associated Press (AP). AP ha dit que ha rebut una trucada del portaveu del dictador, Moussa Ibrahim, per dir-los que el rais encara és a Líbia i que està preparat per negociar amb el Consell Nacional de Transició (CNT) libi. Malgrat que la persona que ha trucat a AP no s'ha identificat, l'agència de notícies ha dit que han reconegut la veu i que es tracta de Moussa Ibrahim.

La informació d'AP l'ha desmentida un oficial del CNT, Ali Tarhouni, que ha dit a l'agència Reuters que no tenen cap constància que Gaddafi vulgui negociar. “Si es vol rendir, llavors negociarem i el capturarem”, ha dit Tarhouni.

El ministre d'Afers Exteriors britànic, William Hague, ha descrit avui la suposada intenció de Gaddafi de negociar com a “il·lusòria”, i ha afirmat que el CNT ja és al capdavant del país.

L'ombra de Gaddfi plana encara sobre Líbia després de sis mesos de guerra i en un moment en què els rebels s'estan apoderant de la majoria de les ciutats importants del país.

stats