LÍBIA
Especials 29/03/2011

Gaddafi demana als aliats reunits a Londres que cessin "l'agressió salvatge" contra Líbia

El líder libi subratlla que la coalició està tirant endavant un "extermini" del seu poble. Seguint en la línia de discursos anteriors, ha comparat la invasió aliada amb la de Hitler a Europa

Efe
1 min

AlgerEl líder libi, Muammar al-Gaddafi, ha demanat aquest matí a la coalició internacional que es reuneix avui a Londres que cessi "l'agressió salvatge" contra Líbia i ha insistit una vegada més que el seu país no té cap problema i que tot es resumeix amb el fet que s'està "lluitant contra Al-Qaida".

En una carta difosa per l'agència oficial líbia Jana, destinada al grup de contacte sobre Líbia reunit a Londres, Gaddafi ha assegurat que els aliats estan procedint a l'"exterminació" del poble libi.

El coronel ha comparat les accions de la coalició amb "la de la invasió d'Europa per Hitler i el bombardeig del Regne Unit" i ha recalcat que es troben "al marge de la carta de les Nacions Unides".

"No hi ha cap motiu intern que hagi generat a Líbia cap crisi, el poder està en mans dels libis, el petroli és propietat del poble i les armes també. No hi ha poder", ha insistit.

Gaddafi ha dit que el règim accepta tota decisió que emani de la Unió Africana (UA) i del comitè d'aquesta organització, que s'ha tirat endavant en realció amb la crisi líbia.

Seguint aquesta línia, ha destacat que el país va abandonar el programa nuclear, es va unir a l'aliança internacional contra el terrorisme, va frenar l'emigració il·legal cap a Europa i va assumir un "paper important" pel manteniment de la pau a Àfrica.

stats