Especials 24/10/2011

Gaddafi serà enterrat al desert en un lloc secret

Un portaveu dels rebels confirma a Reuters que el dictador serà sepultat aquest dimarts en una cerimònia “senzilla”

Ara
2 min
Els cadàvers de Gaddafi i el seu fill, en una cambra frigorífica de Misurata / EFE

BarcelonaMuammar al-Gaddafi serà enterrat, juntament amb el seu fill Mutassim, aquest dimarts al desert, en un lloc secret. Així ho ha recomanat la màxima autoritat islàmica del país, Sader al Geriani, i així ho faran els rebels, segons ha confirmat a Reuters un portaveu del Consell Nacional de Transició (CNT) libi.

La mateixa font ha informat que l'enterrament serà aquest dimarts i que la cerimònia serà “senzilla”.

L'espectacle en què les noves autoritats líbies havien convertit l'exposició pública del cos de Gaddafi s'ha acabat aquest dilluns a les tres de la tarda, hora local, quan els rebels han decidit tancar la la sala nevera on s'exhibia el cadàver, a Misurata. Després d'escoltar les directrius de la màxima autoritat islàmica del país donades, Sader al Geriani, el CNT ha tancat al públic la càmera frigorífica on fins el moment s'exposava el cos de Gaddafi i on també s'allotgen els fèretres del seu fill Mutassim i d'Abubaker Yunis, l'exministre d'Interior del règim libi. Al Geriani també ha instat les autoritats del Consell Nacional Transitori libi a “enterrar el cos del dictador en un lloc secret al ben mig del desert per tal que no es converteixi en un lloc de culte i peregrinació”, segons recull la premsa nacional aquest dilluns.

El responsable islàmic del país nord-africà ha instat la població a “no pregar per Gadafi ja que ell no era creient. Només la família del dictador ha de pregar la seva mort”. Amb les seves paraules, el líder religiós ha legitimitat el procediment dels rebels després de la captura i mort del dictador, que tantes crítiques ha despertat entre diferents sectors libis i la comunitat internacional. Com a forma de menyspreu cap al dictador, les forces antigadafistes van obviar la norma islàmica de donar sepultura al cos en les 24 primeres hores després de la seva mort i l'han tingut exposat durant dies en una càmera frigorífica de verdures perquè tots els libis poguessin visitar-lo.

stats